Cicée by Borhi Cecília - Blog

Az „aztadejólnézelki” hatáshoz vezető út

2018. szeptember 20. - Borhi Cecília

_dsc0222.jpeg

Annak ellenére, hogy a színtanácsadás nem teljesen újkeletű fogalom idehaza, az emberek többségében téves elképzelések uralkodnak a szakmát illetően. Ennek számos oka van, az egyik legfőbb, hogy az interneten rengeteg hiányos vagy helytelen információ található ebben a témában (is). Derítsünk fényt az igazságra, tisztázzuk, hogy valójában mit jelent a színtanácsadás, és hogy milyen hozzáadott értékekkel távozhatsz tőlem, ha igénybe veszed ezt a szolgáltatást.

Vannak bizonyos velünk született adottságok, melyek meghatározzák, hogy a színtanácsadásban alkalmazott 12 színtípusból pontosan melyikbe tartozunk. Ezzel el is érkeztünk az első tévhithez, mely a köztudatban terjeng, ugyanis nem csupán 4 alaptípust különböztetünk meg, hanem további 12 altípust is. A legdominánsabb ismertetőjegyeink, amik alapján eldönthetjük, hogy melyik csoportba tartozunk, azok a szemeink, bőrünk, hajunk és ajkaink árnyalatai:

  • Ha tavasz típusba tartozol, akkor szemed színe világos, élénk, bőröd barackos árnyalatú, a hajad pedig meleg, aranyló tónusokat rejt.
  • Ha a szemed lágy árnyalatú, bőröd rózsaszínes, hajad „fakó”, ajkaid pedig fáradt árnyalatúak, akkor a nyár típust ékesíted.
  • Amennyiben tél típus vagy, a hajad hideg árnyalatú, bőröd hamvas, mondhatni kékes, szemeid színe éles kontrasztot alkotnak a szemfehéreddel, és arcbőröd hófehér, rózsás, olívás.
  • Ha pedig az ősz típust gazdagítod, a bőröd sárgás árnyalatú, hajad aranyló tónusokban gazdag, a szemeid színe pedig meleg, lágy színekben pompáznak.

borhi_cecilia_02.jpeg

Miért fontos tisztában lenni a színtípusoddal?

Ahogyan a különböző évszakokra eltérő színek jellemzők, úgy a 12 színtípusnak is különböző árnyalatok állnak igazán jól. Azért, hogy elérhesd az általam csak „aztadejólnézelki”-ként emlegetett hatást, mely minden tekintetet magához vonz, és azt az érzetet kelti környezetedben, hogy tökéletes harmóniát alkot a megjelenésed, fontos tudatosan alkalmaznod a színtípusodhoz illő árnyalatokat. Ez különösképpen az arc közelében elengedhetetlen, hiszen itt a legerősebbek a már említett ismertetőjegyek, tehát, ha ezen a területen nem megfelelő színt viselsz, a megjelenésed semmitmondó, szürke, vagy egyenesen fáradt lesz.

„Soha többé nem viselhetem a kedvenc színem, ha az nem tartozik a színtípusomhoz?”

Jogosan merülhet fel benned ez a kérdés, ahogyan a legtöbb ügyfelembe szokott, mikor megismertetem velük a színtanácsadás rejtelmeit. Megnyugtatlak téged is, nem kell lemondanod az általad kedvelt színekről, akkor sem, ha azok nem a te színtípusodhoz tartoznak, csupán más formában, adott ruhadarabokban vagy kiegészítőkben érdemes alkalmaznod őket. A tanácsadás akkor eredményes, ha nem keretek közé szorítja az embert, sokkal inkább szárnyalásra ösztönzi. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő módon építsd be a mindennapjaidba.

borhi_cecilia_01.jpeg

A színtanácsadás során tehát megtanítalak, hogy miként variáld úgy a típusodhoz tartozó árnyalatokat, hogy azok kihangsúlyozzák pozitív adottságaidat, egységessé és izgalmassá tegyék megjelenésed, magabiztossággal és erővel vértezzenek fel téged. Olyan tudás birtokába kerülhetsz általam, mely pár alapszabály betartásával nem csak az öltözködésed változtathatja meg, hanem az egész életedet!

Szeretettel,
Cecília

A bejegyzés trackback címe:

https://ciceestylist.blog.hu/api/trackback/id/tr5714240181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása