Cicée by Borhi Cecília - Blog

Hamvas Istennők - avagy a Tél típusok átfogó jellemzése

2019. január 14. - Borhi Cecília

img_4143.jpg

Régóta foglalkozom divattal és pár éve már színtanácsadással is. Határozott fejlődést látok kis hazánkban ezeket a témákat illetően, mégis úgy érzem, még mindig rengeteg homályos folt van, ami miatt sokakban téves elképzelések, definíciók élnek. Instagram oldalamon többek között ezeknek a "mítoszoknak" a lerombolását vettem célul, illetve a tanácsadást és inspiráció nyújtást. Mivel igyekszem minden felületen hatékonyan kommunikálni követőimmel/ügyfeleimmel, így könnyebben leszűrhetem, hogy milyen területeken dominál jobban a bizonytalanság. Ilyen például az úgynevezett színtípusok fogalomköre, mely bizonyos "szakembereknek" és téves információkon alapuló írásoknak köszönhetően hibásan kezdett el terjedni a köztudatban.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék útjára indítani egy sorozatot, melyben végig veszem a 4 fő típust, és tisztázok pár kérdést, mely az eddigi pályafutásom során gyakran megtalált az ügyfelek/követők részéről. Mielőtt azonban belevágnék, szeretnék tudatosítani egy nagyon fontos dolgot: a színtanácsadás nem egy egzakt tudomány, és egy stílus- és színtanácsadó nem csupán az adott ember külső ismertetőjegyei alapján állítja össze az elemzést - ideális esetben. Az én munkám, hogy megismerjem az ügyfelem kívül és belül egyaránt! Megtudjam, mi motiválja, mi a célja az életben, mit szeretne sugározni a külvilágnak a megjelenésén keresztül. Mondhatni, hogy "pszichológus", öltözködési- és színtanácsadó vagyok egy személyben. :)

img_4075.jpg

Tehát, most, hogy ezt tisztáztuk, kérlek, hogy az alábbi leírást inkább összefoglaló útmutatásként, és ne kőbe vésett szabályként értelmezd. Vágjunk is bele a Tél típusok, azaz a saját színtípusom elemzésébe.

A fő típus jellemzői

A Tél rendkívül kontrasztos megjelenéssel bír, önmagában hideg, élénk és sötét színek jellemzik. A típus képviselői gyakran rózsás árnyalatú arcpírt, hamvas és hideg árnyalatú hajat, hófehér szemfehérjét és élesen kontrasztos szemszínt birtokolnak. Ékszerekben az ezüst és a fehérarany áll nekik a legjobban, illetve roppant szerencsések, mert öltözékükben a fényes, csillámló, ezüstösen ragyogó felületeket/díszítéseket is büszkén viselhetik.

Az altípusai

Mindenkinek van egy fő- és egy altípusa, ami közelebb visz minket, színtanácsadókat, a tökéletes árnyalatok megtalálásához. A télnek is három altípusát különböztetjük meg, melyekre más-más ismertetőjegyek jellemzők, ezáltal különböző színárnyalatok passzolnak hozzájuk:

  • Tél, nyár altípussal: más néven a hideg tél - hófehér bőr, feketébe hajló mélybarna haj, rózsás arcpír, kontrasztos szemszín, akinek a leghidegebb árnyalatok állnak igazán jól: hófehér, citromsárga, királykék, meggypiros
  • Tél, tavasz altípussal: más néven a vibráló tél - rózsás árnyalatú bőr, ezüstős, fémes ragyogású haj, élénk, kontrasztos szemszín, akinek az erős árnyalatok állnak igazán jól: fenyőzöld, ezüst, fukszia
  • Tél, ősz altípussal: más néven a sötét tél - olívás árnyalatú bőr, sötét, hamvas haj, mély, kontrasztos szemszín, akinek a mély, sötét árnyalatok állnak igazán jól: bíbor, éjkék, smaragdzöld

És természetesen minden paletta között van átfedés, melyet a további ismertető-/személyiségjegyek befolyásolhatnak. Fontos kiemelni azt is, hogy mindig az eredeti jegyeket vizsgálom, hiszen egy "rosszul" megválasztott hajfestékszín könnyedén megmásíthatja a végeredményt. Emiatt kérem az ügyfeleimtől, hogy ha tehetik, smink nélkül érkezzenek, és készüljenek fel rá, hogy a festett hajat letakarom, hogy valóban az eredeti ismertetőjegyekből indulhassunk ki.

img_3841.jpgKép: Török Levente

Én személy szerint például a "Tél, tavasz altípussal" kategóriába tartozom, akit gyakran kevernek sajnos a Tavasz típussal, tévesen. Imádom a típusom, ugyanis az egyik legtelítettebb téli palettát birtoklom, szinte minden ragyogó, élénk szín tökéletesen passzol hozzám (püspöklila, ultraviola, élénk pink, tűzpiros, pávazöld, citromsárga), ráadásul ennek a típusnak áll a legjobban az úgynevezett "colour blocking" trend, azaz két eltérő, vibráló szín párosítása. Mindezeknek köszönhetően pedig sminkben is bátran nyúlhatok az erősebb, vibrálóbb árnyalatokhoz, például a tűzpiros rúzs szinte kötelező kelléke a típusomnak. :)

Ez lenne tehát a Tél típus rövid, velős összefoglalása, ami mégis megannyi tévhitre adhat magyarázatot! Ha Téged is érdekel a színek "misztikuma", esetleg stílustippekre lenne szükséged, vagy egyszerűen csak vonzanak a kissé spirituális dolgok, mindenképpen kövess Instagramon, és legyünk kapcsolatban! A szolgáltatásaimról pedig a honlapomon olvashatsz részletesebben, bejelentkezni pedig továbbra is elérhetőségeim bármelyikén tudsz!

Hamarosan érkezem a következő színtípus elemzésével, addig is, ha bármi kérdésed lenne, keress nyugodtan!

Szeretettel,
Cecília

A bejegyzés trackback címe:

https://ciceestylist.blog.hu/api/trackback/id/tr1214555992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása