Cicée by Borhi Cecília - Blog

Tippek a tökéletes szetthez egy céges ünnepi vacsorán/partyn

2018. december 07. - Borhi Cecília

img_3473.jpg

Kicsivel több, mint két hét választ már csak el bennünket a Szentestétől, ami azt jelenti, hogy a legtöbb cégnél javában szervezik az ünnepi partykat/vacsorákat. Az elmúlt évek során nem egy ügyfelem fordult már hozzám kétségbeesetten, hogy mit viseljen egy ilyen eseményen. Ha rövid választ kéne adnom, akkor bármit, ami kényelmes, és illik az adott cég filozófiájához. Ha hosszabban, akkor íme, pár tipp, aminek a segítségével te is könnyebben alakíthatod ki a tökéletes szettet!

Az első és legfontosabb természetesen, hogy tisztában légy az adottságaiddal és a színtípusoddal*. Ha tudod, mely testrészeid azok, amiket igazán szeretnél hangsúlyozni, és melyek azok, amiket jobban szeretsz rejtve tartani - itt nem feltétlenül a plusz kilókra gondolok (amivel egyébként abszolút semmi baj, mert nem a súly, hanem az egészség számít), inkább ha van például egy tetoválásod, heged, bármi, amit a munkahelyeden nem szeretnél kiteregetni -, illetve tudod, hogy mely árnyalatokkal érheted el a leglenyűgözőbb hatást, máris előnyből indulsz!

*Amennyiben ezen a téren is tanácstalan vagy, akkor ebben a cikkben adok pár támpontot, ha ez sem lenne elég, keress meg nyugodtan, szabad kapacitás esetén bármikor örömmel segítek! :)

Határozottság, elegancia és kényelem: nadrágkosztüm

Hazánkban is kezd egyre népszerűbb lenni ez a megoldás, azonban sokan nem mernek hozzányúlni, mert tartanak attól, hogy ez a megoldás kizárólag a karcsú, magas nőknek áll jól. Ez egyfelől a mozivászonnak, másfelől az elszabott és elméretezett fast fashionnek köszönhető. Na most nézz az alábbi képre!

nadragkosztum.jpgKét tanulság is levonható. Egyfelől, egy ideális magassarkúval elérhető a kívánt magasság, így optikailag nyújthatod az alakod, másfelől, mindig van olyan nadrágkosztüm, ami neked jól áll, csupán a megfelelő szabásvonalat kell megtalálni hozzá!

Nem fogok hazudni, az átlag boltokban piszok nehéz elcsípni a tökéletes darabot, DE nem lehetetlen. Ha időd és türelmed engedi, mindenképpen vesd bele magad az üzletek kínálatába, amennyiben viszont gyorsabb megoldásra vágysz, és rendelkezel némi büdzsével, fordulj szabóhoz, vagy akár hozzám, hiszen ruha készítést/méretre igazítást is vállalok.

A nadrágkosztüm előnyei:

  • Határozottságot sugall, ami egy férfiak által uralt cég esetében pozitívum lehet. A magabiztos megjelenés sokkal lehengerlőbb tud lenni, mint egy csábos miniruha.
  • Komfortos! Persze, csak ha a megfelelő fazont viseled!
  • Praktikus, hiszen nem csúszik folyton fel (vagy éppen le), mint egy szoknya, ha a méret valamivel nagyobb, akkor is egy csinos övvel könnyedén korrigálható. És ami nálunk nőknél az egyik legfontosabb, egyszerűbb benne meglátogatni a mellékhelyiséget!

A zakó nem csak a férfiaké!

Szintén egy ruhadarab, ami viszonylag ritkán kap főszerepet, pedig ma már széles kínálat áll rendelkezésére a női nem képviselői számára is. Nem összekeverendő a blézerrel. A legfontosabb különbségek, hogy a zakón találhatóak gombok, mind a törzs, mind az ujj részeken, illetve zseb. Emellett általában a bélések, szabások és az anyagok minősége is eltérő a két verzió között. Sokan túl férfiasnak gondolják, én vitatkoznék velük!

img_3076.jpgA megfelelő összeállításban és kiegészítőkkel ez a ruhadarab is lehet nőies és kecses! Ugyanakkor ezt a viseletet már nem feltétlenül ajánlanám bárkinek. Bár a megfelelő szabás és szín párosítással sokaknak kiemelheti az alkatuk előnyeit, viszont bizonyos típusoknál inkább a hátrányok kerülnek általa előtérbe.

Nem szeretek gyümölcs nevekkel dobálózni, mert úgy gondolom, a nők nem sorolhatók 6-7 alap kategóriába, ennél sokkal változatosabbak és egyedülállóbbak vagyunk, tehát, ha kíváncsi vagy, hogy a te alkatodhoz passzol-e például a zakó, keress meg bizalommal!

A zakó előnyei:

  • Tökéletes réteg! A zakók között találhatunk vékonyabb és vastagabb, már-már kabát szerű kialakítást is. Előbbit könnyedén tudjuk kabát alá hordani, így fedett helyeken sem fázunk egy szál blúzban, míg utóbbit akár kabát helyett is viselhetjük, ha az adott esemény kültéren zajlik.
  • Elegáns és nőies! Az ideális szabással kiemelhetjük nőies idomainkat, miközben elegánsak és sokat sejtetők maradunk. Céges rendezvényekhez ideális választás.
  • Variálható. Akár kigombolva, akár be, zsebkendővel, vagy egy csinos brossal, sokféleképpen viselhető.

Elegancia és vibrálás: fehér és élénk színek párosítása!

Télen amúgy is jellemző az emberekre, hogy sötétebb, fakóbb árnyalatokhoz nyúlnak, ha hivatalos eseményre készülnek, akkor pedig a világos színek egyenesen kizárva! Miért alakult ez ki bennünk? Talán némi pszichológia is rejlik benne, hogy a borús időjáráshoz mely színeket társítjuk, viszont egy nagy adag kialakult társadalmi elvárás is lapul a dolgok hátterében! Megint csak tévesen!

img_3516.jpgA tanácsom? Bátran viseljetek élénk, vibráló színeket télen is, és enyhítsétek a hatásukat fehérrel! Ezzel a párosítással nem csak nőies, letisztult, elegáns, de igazán feltűnő eredményt érhettek el!

Ennél a szettnél azonban kifejezetten fontos a színharmónia, tehát, hogy tisztában légy a hozzád legjobban illő árnyalatokkal, és az is, hogy mindez a kiegészítőkben is megjelenjen, tehát mind a sminked, körmeid és ékszereid igyekezz ezekhez hangolni. Így a végeredmény biztosan kifogástalan és elismerésre méltó lesz.

A világos, vibráló színek előnyei:

  • Pozitív hatással van a hangulatodra! És a környezetedére is. Figyeld meg, hogy ha télen élénkebb színekkel párosítod a szetted, sokkal több mosollyal, csillogó szempárral és elismerő tekintettel találkozol!
  • Láncreakció! Ha boldogabb vagy, a kisugárzásod is megváltozik, az elismeréstől az önbizalmad is nő, így minden hatványozódik. Lehengerlő és megállíthatatlan leszel!
  • Kifinomult és letisztult. Nincs jobb szín a fehérnél, ami képes egy nő szépségét és báját kiemelni.

Remélem tudsz ihletet meríteni a tanácsaimból, de ne feledd, a legfontosabb továbbra is az, hogy te komfortosan érezd magad! Ha ehhez egy szoknya és tűsarkú szükséges, viseld azt!

Ha még több tippre, útmutatásra lenne szükséged, olvasd el eddigi bejegyzéseimet is, vagy a személyre szabott tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! :) Kellemes készülődést, és sikeres ünnepi céges partykat kívánok!

Szeretettel,
Cecília

A bejegyzés trackback címe:

https://ciceestylist.blog.hu/api/trackback/id/tr3014452632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása